Δωρεάν δείγματα με κάθε σας αγορά!

Μάθε τι ακριβώς κάνει το σαλικυλικό οξύ στο δέρμα σου

Posted by valitsa 02/09/2020 0 Comment(s) Γενικά,Πρόσωπο,

 

 

Μάθε τι ακριβώς κάνει το σαλικυλικό οξύ στο δέρμα σου

 

Στη μάχη ενάντια στα σπυράκια, υπάρχουν κάποια συστατικά που πρέπει να γνωρίζεις και το σαλικυλικό οξύ βρίσκεται στην κορυφή αυτής της λίστας. Με λίγα λόγια, το σαλικυλικό οξύ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς της ακμής! Με το που εμφανίζεται ενα σπυράκι στο πρόσωπό σου χρησιμοποιείς ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ και συνήθως την επόμενη μέρα το σπυράκι είναι “ξεραμένο" και λιγότερο αισθητό. Αλλά τι ακριβώς κάνει το σαλικυλικό οξύ και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να αποκομίσετε τα οφέλη του;

Θα αναλύσουμε ακριβώς πώς λειτουργεί το σαλικυλικό οξύ στο δέρμα, ποιος πρέπει (και ποιος δεν πρέπει) να το χρησιμοποιήσει και γιατί είναι μια τόσο δημοφιλής επιλογή για την καταπολέμηση της ακμής.

 

Τι είναι λοιπόν το σαλικυλικό οξύ;

Είναι λίγο περίπλοκο, αλλά η ακριβής δομή του σαλικυλικού οξέος είναι σημαντική για να καταλάβουμε γιατί και πώς λειτουργεί τόσο καλά. Όσον αφορά τα προϊόντα περιποίησης του δέρματος, υπάρχουν δύο κατηγορίες οξέων που θα βλέπεις συχνά: βήτα υδροξυ-οξέα (BHAs) και άλφα υδροξυ-οξέα (AHAs). Και τα δύο κάνουν απολέπιση στο δέρμα μας αλλά πέραν απο το διαφορετικό μοριακό βάρος που έχουν, η βασική τους διαφορά είναι οτι τα AHAs είναι υδατοδιαλυτά, ενώ τα BHAs είναι λιποδιαλυτά. Το σαλικυλικό οξύ είναι BHA.

 

Γενικά, τα λιποδιαλυτά συστατικά διεισδύουν εύκολα στα στρώματα λιπιδίων μεταξύ των κυττάρων του δέρματος. Δηλαδή τα λιποδιαλυτά συστατικά μπορούν να διεισδύσουν στο δέρμα σε βαθύτερο επίπεδο από ότι τα υδατοδιαλυτά. Τα AHAs λειτουργούν καλά στην επιφάνεια του δέρματος για να διώξουν το παλιό, νεκρό δέρμα και να αποκαλύψουν φρέσκο νεότερο δέρμα, ενώ το σαλικυλικό οξύ η ναυρχίδα των BHAs λειτουργεί βαθύτερα και μπορεί να διεισδύσει στους πόρους για να τους καθαρίσει. Αυτή η ιδιότητά του είναι που κάνει το σαλικυλικό οξύ ένα τόσο ισχυρό συστατικό για την καταπολέμηση της ακμής. Μόλις διεισδύσει στο δέρμα, το σαλικυλικό οξύ διαλύει τo σμήγμα που φράζει τους πόρους ενώ παράλληλα ενεργεί και ως αντιφλεγμονώδες. 

 

Είναι επίσης και απολεπιστικό

Το σαλικυλικό οξύ κάνει και απολέπιση του ανώτερου στρώματος των κυττάρων του δέρματος, επίσης χαλαρώνει και διασπά τα δεσμοσώματα (προσκολλήσεις μεταξύ των κυττάρων στο εξωτερικό στρώμα του δέρματος). Αυτή η δεσμολυτική δράση ενθαρρύνει την απολέπιση του δέρματος και την απόφραξη των πόρων. 

 

Ποιος πρέπει να αποφεύγει τη χρήση σαλικυλικού οξέος;

Η κύρια αρνητική παρενέργεια του σαλικυλικού οξέος είναι η ικανότητά του να ερεθίζει και να στεγνώνει το δέρμα σε άτομα που είναι υπερευαίσθητα ή σε άτομα που το χρησιμοποιούν υπερβολικά. Ανάλογα με την περιεκτικότητα και τον αριθμό των εφαρμογών, ορισμένα άτομα ενδέχεται να παρουσιάσουν ξηρότητα, ξεφλούδισμα, ερυθρότητα και κάποιο ερεθισμό του δέρματος. 

 

Ποια είναι τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης δέρματος που περιέχουν σαλικυλικό οξύ για χρήση κατά της ακμής; 

Ανάλογα με τη σοβαρότητα της ακμής, αρχικά είναι καλό για χρησιμοποιούμε ένα καθαριστικό προσώπου που περιέχει σαλικυλικό οξύ, όπως το Super Facialist Salicylic Acid Anti Blemish Purifying Cleansing Wash, με σαλικυλικό οξύ και niacin (βιταμίνη Β3), συστατικά που βοηθούν στην αποτοξίνωση της επιδερμίδας, προσφέροντας βαθύ καθαρισμό. 

Απο την άλλη το Murad Clarifying Cleanser, είναι πιο ισχυρό και περιέχει 1.5% σαλικυλικό οξύ και ειναι μια αποτελεσματική αγωγή για τη μείωση της ακμής και την πρόληψη μελλοντικής επανεμφάνισής της, αφού εισχωρεί σε βάθος στο δέρμα, καθαρίζοντάς το και διατηρώντας το απαλό. 

Για ήπια ακμή, ιδανικές είναι οι τοπικές θεραπείες, ειδικά όταν εφαρμόζονται νωρίς. Το Murad Rapid Relief Blemish Spot Treatment που είναι μια ισχυρή τοπική θεραπευτική σύνθεση που μειώνει το σπυράκι και την ερυθρότητα στην περιοχή μόλις σε 4 ώρες! Περιέχει Σαλικυλικό Οξύ που απολεπίζει αφήνοντας καθαρούς τους φραγμένους πόρους και απαλό το δέρμα και το πατενταρισμένο σύμπλεγμα από εκχυλίσματα Πεύκου και Θυμαριού καταπολεμά τις φλεγμονές της ακμής, επαναφέροντας την υγεία της επιδερμίδας. Μια διάφανη φόρμουλα που στεγνώνει αμέσως χωρίς να αφήνει κατάλοιπα και μπορεί να καλυφθεί από makeup!